28 december 2015

Skuldsatta arbetslösa sorteras bort när de söker jobb

Inga kommentarer:
I dagens samhälle är det ganska vanligt att personer skiljer sig.

Det kan vara av olika orsaker, men tänk dig att du är tillsammans med någon och studerar. Plötsligt så väljer en att skilja sig. Du råkar då ut för en ekonomisk kris och vill lösa problemet med för höga studieskulder. Du försöker då att söka jobb, men det går inte för dina skulder har gått vidare till kronofogden. Det är ju då man behöver jobbet som mest och kan tänka sig att försöka jobba för att få in de pengar man behöver.

Tacka nej till vissa uppdrag

Inga kommentarer:
TACKA NEJ TILL VISSA UPPDRAG

Det första exemplet är en tjej som är duktig på att tala, så hon åker runt och talar. Hon gjorde det först gratis. Efter ett tal så ville fler höra henne gratis och hon sa ja flera gånger, när det sedan blev för mycket så var hon tvungen att tacka nej till de platser där hon fick betalt för att hinna med. När hon kände sig väldigt stressad och utmattad så valde hon att endast tacka ja till ett tal i månaden. När hon begränsade sina tal så var andra beredda att betala för att få höra henne.

Nästa exempel är en hantverkare med fru som ägnat mycket tid till att tillgodose andras behov och medverka vid varenda aktivitet de blir inbjudna till. Hur mycket de än har själva så säger de JA, för att de inte vet hur man säger NEJ. Tillslut kom de båda på att det inte hela tiden går att låta andras behov gå före ens egna.