28 december 2015

Skuldsatta arbetslösa sorteras bort när de söker jobb

I dagens samhälle är det ganska vanligt att personer skiljer sig.

Det kan vara av olika orsaker, men tänk dig att du är tillsammans med någon och studerar. Plötsligt så väljer en att skilja sig. Du råkar då ut för en ekonomisk kris och vill lösa problemet med för höga studieskulder. Du försöker då att söka jobb, men det går inte för dina skulder har gått vidare till kronofogden. Det är ju då man behöver jobbet som mest och kan tänka sig att försöka jobba för att få in de pengar man behöver.


Anledningen till att företag tvekar är att de känner att det finns risk att personen t.ex. kommer att ta pengar från kassan eftersom behovet är så stort och då väljer de att inte anställa den personen. Personen som råkat ut för detta tycker att det är väldigt fel eftersom man får en prick i protokollet när skulden hamnat hos kronofogden.

Det var kanske inte det personen tyckte var fel, men de som gör värre saker t.ex. de som blir dömd för misshandel eller andra brott. De som anställer får aldrig uppgiften om de brott som de har gjort. Då är det frågan om det är bättre att de får jobb. 

 Det här läste jag i en artikel. Tycker du att det är rätt eller fel? Skriv gärna en kommentar.

Inga kommentarer: