18 mars 2017

Ge inte upp


En återblick från 2012


Jag har nu läst ut boken ett cp-bra liv och vill därför dela med mig lite från den. Det första jag vill dela gäller hajar.

En del har försökt föda upp hajar i akvarium och resultatet blir att hajen inte blir fullvuxen. Vi människor kan också råka ut för liknande grejer.

Här kommer några exempel:

1. Robert Wells fick höra av sin musiklärare att du kan glömma dina musikdrömmar.
2. Beatles fick höra av skivbolaget att fyrmannaband är ute - gör något annat.
3. Bill Gates första dator fick en försäljningsprognos på fem stycken.
Precis som hajen känner sig liten i ett akvarium så kan vi känna oss små i vår omgivning när vi får höra saker som i de 3 exemplen, men ge inte upp.

Hur ska vi lyckas då?

Jo, nu kommer nästa exempel och det gäller popcorn.
För att det ska bli popcorn så behövs värme. Kanske är din mamma värmen för dig, familjen eller kanske din fru eller man. På olika sätt kan vi värma varandra. Ett sätt är uppmuntran. Det kan få oss att poppa.

Här kommer en del från boken:

Du är inte någon som ingen bryr sig om. Du "kontrastar" oss med en ny färg i livets färgskala.

  • Ditt skratt smittar.
  • Dina ord berör.
  • Dina kramar värmer.
  • Din omtanke ger trygghet.
  • Din erfarenhet är uppskattad.
  • Vi gillar dig som du är.
  • Du ger mersmak!


Du är inte någon som inte har något att ge - tänk på det du kan ge. Alla har något. På sätt och vis tycker jag att alla borde skriva en bok, för ett liv och en livsberättelse är något av det mest fascinerade man kan lyssna till. Ditt liv kan få betyda något för någon annan. Du kan hjälpa. Du kan trösta. Alla behöver vi en dunk i ryggen ibland, till och med om klappen är lite spastisk. Alla behöver höra att de är duktiga på något. Du kan säga det, till och med om du säger det genom en talande dator med Örebrodialekt. Motivation är inte bara att sitta och lyssna till någon klämkäck föreläsare. Motivation är att snacka med dig.

Ge inte upp - världen väntar på en sådan som du!

Inga kommentarer: