08 september 2015

Det är sällan någon som förväntar sig att du inte ska äta och jobba överKänner du dig trött för att du pratar mycket i telefon eller använder datorn mycket? I så fall är det inte för att du har för lite tid utan för att du använder tiden på fel sätt. Börja med att prioritera arbetet. Välj vilka samtal du känner att du kan svara på hemma och på jobbet. Kanske har du även problem med övertid och luncher. Det är sällan någon som förväntar sig att du inte ska äta och jobba över. Många tror att företaget kan falla om man inte finns tillgänglig hela tiden. En del kanske åker på jobbet trots att de inte är helt friska.

Vad gör dig stressad?
*Andras prioriteringar
*E-post
*En manipulativ familjemedlem
*Arbetet
*Chefen
*Trångsynta antaganden
*Rädsla
*Förhalanden
*Beroenden.

Punkterna ovanför är hämtade från en bok, men jag kan känna igen mig i några av punkterna.

2015: Det händer fortfarande att jag jobbar över och ofta hoppar jag över fika-rasten. Jag kan även jobba med mallar till jobbet när jag är hemma. När det gäller ljudet hoppar jag fortfarande ofta in när andra inte kan, men jag försöker att hitta ersättare men det är ju inte alltid det går.

2014: Det händer fortfarande att jag jobbar över, men nu kommer jag försöka undvika att jobba över om jag inte måste. Många gånger blir det längre om man jobbar till 18 och de andra är på leverans för jag kan ju inte lämna lagret utan personal. När det gäller luncherna så försöker jag även nu att luncha 12 eller 13 för om lunchen blir för sent så blir det inte speciellt bra för min mage. När det gäller ljudet hoppar jag fortfarande ofta in när andra inte kan, men jag försöker att hitta ersättare men det är ju inte alltid det går.

2013: Det händer att jag jobbar över för att jag inte känner mig nöjd med vad jag hunnit med under dagen. Det beror på att jag tror att andra förväntar sig mer av mig. När det gäller luncherna så försöker jag äta tidigare nu. Jag har nämligen märkt att magen får problem om jag äter vid fel tidpunkter. När det gäller ljudet så känns det inte speciellt kul nu heller. Lagom är bäst, men nu när jag är ansvarig så blir det mer än lagom.

2012: Det händer att jag frivilligt jobbar över på Mio för att jag inte känner mig nöjd med vad jag hunnit med under dagen. Detta för att jag tror att andra förväntar sig att jag ska göra mer. Fortfarande så låter jag andra välja luncherna före mig oftast.
När det gäller ljudet så har nu Simon tagit över radioansvaret efter Josef och han verkar pålitlig. När det gäller ljudet så tycker jag inte att det är så jätteroligt, men jag är ansvarig så om ingen annan kan så tar jag hand om det och det är fortfarande så att beröm gör att man tycker det är roligare.

2010: När jag läste det här kapitlet så tänkte jag på att jag ibland jobbar över på jobbet för att jag tror att det förväntas och så kan det nog vara ibland också. Många gånger tar jag sen lunch, för att jag tänker på andra och för att jag ibland känner att det känns bättre. På Mio har jag inte hoppat över att ta lunch, men när det var som mest på Rusta då jag jobbade där så kunde jag hoppa över lunchen.
När det gäller församlingen så har jag många gånger jobbat övertid. Det är ingen som tvingar mig till det, men eftersom jag jobbat så mycket där så tror jag att andra förväntar sig att jag ska göra lika mycket nu. Jag brukar ofta vara där så länge som det går. Jag åker strax före larmet går.
När det gäller ljudet så är det inget jag känner jättestor glädje i, men ibland kan det vara roligt. Speciellt när man får beröm och personer berättar hur mycket de uppskattar det jag gör. Många gånger så hoppar jag över att äta eftersom jag känner att jag inte har tid med det och eftersom jag gör så många saker själv, så känner jag att jag inte har tid att lära upp andra för att det då försvinner så mycket tid och många gånger är det kort tid att spara budskap t.ex.
Jag hoppas att jag ska känna mig mindre stressad nu när Josef har radioansvaret. Dock har jag inte släppt det helt eftersom Josef fortfarande har frågor. Dessutom brukar jag lyssna så att sändningarna sänds, men nästa gång kommer jag nog inte att göra det utan då får Josef eller någon annan höra av sig om det inte sänds. Idag var det t.ex. någon som hade stängt av programmet så jag startade det och sände den första morgonandakten 07:00 istället för 06:50, men sedan fungerade allt som det skulle.

2 kommentarer:

Beatrice sa...

De där sändningarna, är det dem som sänds på kannal10?

David Sundström sa...

När jag pratar om radiosändningarna så är det de som sänds i radio på söndagar 14-15 eller när det sänds morgonandakter mellan 06:50-08:00. Är det kanal 10 så brukar jag nog skriva kanal 10.