15 januari 2017

Fyra tips för att hämta nya krafter


1. Damma av dina gröna fingrar Ett sätt att stressa av är att ta hand om krukväxterna

2. Sköt om dig Det är sällan man säger att man sköter sig själv. Oftast säger man partner, föräldrar, barn, vänner, arbetsgivare och en del tror att Gud tar hand om oss. Är du på resande fot så bör du också sköta om dig själv. Se till att ta en dusch, kanske plocka fram lavendel och se till att sova mycket. Du kan även läsa böcker och prata med din älskling. Promenad är också bra och att äta rätt. Det är viktigt att sköta om sig själv. Gör du det?

3. Fråga dig själv vad du har för behov. Ibland säger du kanske "håll er undan! Låt mig vara ifred! Jag behöver andrum!" I exemplet är en person som testat detta. Lite senare krockar hon med bilen och när hon kommer hem så säger hon:
-Jag är skakad. Kan inte någon bara hålla om mig?
Ibland kan det räcka med en kram. När du fyller år har du har säkert fått frågan:
-Vad önskar du dig?
Kanske har du då svarat:
-Inget speciellt.
När du sedan får paketen blir du besviken, men varför säger du då inte vad du önskar dig och har för behov. Om du säger det så finns i alla fall en chans.

4. Se till att ha roligt Skulle du göra dig av med all stress så skulle du få ny stress. Man kan aldrig bli utan. Se därför till att hitta något som intresserar dig, stimulerar dig och sök tid för det.
Här kommer några tips på roliga saker:
* Som barn kanske du gillar att cykla, måla med fingerfärg, vissla, hoppa hopprep mm.
* Lär dig en ny rolig historia varje månad och dra den hela månaden
* Sjung eller spela instrument.
* Dans och karaoke.
* Du kanske gillar konserter och idrottsevenemang. Tänker du vänta tills du har tid, så kommer det inte bli av. Finns det något du alltid velat göra?
* Laga mat tillsammans med någon
* Ta dig tid utomhus. T.ex. ta promenader eller plantera blommor och tomater. Lek med barn.

Inga kommentarer: