04 juli 2017

Följ hjärtat

Att följa sitt hjärta

Det är en kraftfull symbol i religion. Ett hjärta kan inte tänka ut en lögn som en hjärna kan. När vi ljuger kan hjärtslagen bevisa lögnen. Även hjärtat är uppbyggt av små hjärnor som kalla för neuroner. Det betyder att hjärnan och hjärtat samarbetar. Neuronerna i hjärtat styr vad hjärtat gör och inte hjärnan.

Ditt hjärtas röst

Kanske har du gått emot ditt hjärtas röst någon gång. Kanske vid en dejt, ett jobberbjudande eller liknande. Ibland får vi lida för våra beslut, men vi kan sträcka på oss och se det som en lärdom. Följ ditt hjärta, våga utmana dig själv, våga älska och sätt gränser. Du är unik! Tillåt dig att leva fullt ut och sträck på dig.

Lita på din första känsla

Ibland svarar vi ja utan att tänka. Då kan det vara hjärtat som talar till oss. Dock får man se sig för, så att man även lyssnar när hjärtat säger nej. Ditt hjärta är en fantastisk kompass.

Vägvisaren i vardagen

Tro på dig själv och din omgivning istället för att tvivla. Fokusera på det du är tacksam för och inte det du är missnöjd över. Väljer vi tillit, så bevarar det oss från oro. Tålamod minskar stress och frustration. Förlåtelse signalerar att vi är villiga att välja kärlekens väg, att förlåta och gå vidare.

Tro

Våga tro att du är en unik och fantastisk skapelse. Du är bra precis som du är. Min tro har burit mig många gånger. Vi har alla en fri vilja och kan därför välja vad vi tror på. Våga tro på dig själv, tro på kärleken, på något gott. Tro på något som skänker hopp och mening. Tro på att det du drömmer om är möjligt. Tänk som Gunde "ingenting är omöjligt" eller tänk "allt är möjligt". Ju mer vi tror på oss själva desto lättare blir det som känns omöjligt möjligt. Ibland är det svårt att ta beslut eftersom vi är rädda för att beslutet ska visa sig vara felaktigt eller att vi ska misslyckas. Det kan verkligen begränsa oss i livet. Se till att tro mer på dig själv. Du är mycket mer och kan mycket mer än du anar. Tro på din omgivning och våga se potential hos dem. Det är fascinerande att få uppleva att människor växer bara genom att du tror på dem. Det gäller även dig om du vågar tro mer på dig själv.

Tacksamhet

Att ha fokus på allt det du är tacksam över ger dig en mer positiv syn på livet och ju mer du övar på det desto ljusare blir din tillvaro. Testa att spela allt du varit med om i kronologisk ordning och reflektera över vad du är tacksam över. Avslutar man dagen på det sättet, så hittar man rätt så snabbt en del att vara tacksam över och man somnar sedan med ett leende på läpparna. Kanske är du tacksam att är frisk, har tak över huvudet, har rinnande vatten eller något annat. Du kanske har en fantastisk dotter eller son, partner eller vän. Man kan även vara tacksam för det man upplever tillsammans eller att man har mat. Vi kan även vara tacksamma för våra föräldrar och syskon.

Det är så lätt att tänka på saker man grubblar över eller saker som stressar oss. Då är det bättre att fokusera på det som ger dig lugn och frid inombords. Har du svårt att koppla bort det du grubblar på eller det som stressar dig så kan du skriva det på papper, så vet du att det finns uppskrivet och då kan du förhoppningsvis koppla bort det och sova gott och ta tag i det nästa dag.

Inga kommentarer: