23 december 2015

Alkoholsnack 2012


2012-12-16
På lunchen så åkte jag med chefen och åt mat på Matcompaniet. Vi åt god mat och satt med några från ett annat företag.

Under tiden som vi satt och åt så snackade de om alkohol och jag och Tomas sa att vi inte dricker. En av de som pratade om alkohol sa att han dricker trots att han inte tycker det är gott ibland och då gör han det för att han blir bjuden när han hälsar på hos någon som han inte känner så väl, så då gör han det för att vara tacksam typ.
Jag och Tomas skulle bara sagt:
-Vi dricker inte alkohol.

Från alkohol så kom vi sedan in på julen och vad alkoholen kan ställa till med då.

Vi sa att det var synd om de familjer där barnen får ta hand om föräldrarna då föräldrarna druckit för mycket. Julen ska vara kul för alla tycker jag.

Det är viktigt att man kommer ihåg varför vi firar jul också. Vi kristna firar Jesu födelse då.

Från det ena till det andra så kom vi in på vad de kristna gör för att hjälpa de som har det jobbigt och svårt och en var väldigt emot kyrkan och sa att de som jobbar i kyrkan tar en stor del av pengarna själv, ingen jobbar gratis mm.

När det gäller vad pengarna går till så finns det många kyrkor som gör bra saker för andra länder, men när det handlar om vad pengar används till så pratade de även om ett annat företag, men det var ett företag som man ringer till för att hjälpa personer, men då var det bara 8 % som gick till att hjälpa människor och resten var kostnaden för samtalet, så därför valde den personen att skänka saker istället.

Efter det så fortsatte snacket och de pratade då om en självmordsbombare och då kom det fort upp att det var tron som hade ställt till det, men tron har inget med det att göra tror jag.


Jag tror att tron många gånger ser till att det inte händer så många konstiga saker i världen. Ta bara 10 Guds bud. Eller ett annat bibelord "allt vad du vill att andra ska göra för dig, det ska du också göra för dem". Det som är tråkigt är att många gånger något går fel, så pekas det på att kristna har orsakat det. Vi ska älska varandra så som Gud har älskat oss.

En annan sak vi pratade om var tionde och offer. Då sa en person att man kan känna sig tvingad att lägga ett högre belopp än man tänkt sig då man kollar sig runt och ser andra som lägger högre summor. Dock måste jag säga att han hade en poäng i att den som ger 20 kr och har lite pengar kan ge mer än en som tjänar jättestora summor och bara ger 100.

Ingen kan hjälpa alla, men alla kan hjälpa någon!

Inga kommentarer: