25 maj 2015

Vad sätter du först i ditt liv?


2011 
Vad sätter du först i ditt liv?
Mitt svar borde vara Gud och Jesus, men jag har varit lite dålig på att uppdatera bibelorden här i bloggen, men jag ska försöka jobba så att jag får in bibelord oftare.
 YouVersion
Texten är i alla fall:
Jag vill ge dig första platsen i mitt liv, jag ger den till dig...

Hur sätter jag Gud först?
För mig så tycker jag att det fungerar bäst när jag spelar lovsånger i bilen eller ber i bilen. Det är sällan någon som stör en när man sitter i bilen. Ett annat sätt är att läsa i bibeln. Jag hörde om en som har bibeln på toaletten för att läsa i den varje gång den personen går på toaletten. Smart! Själv så brukar jag försöka boka in en tid då jag kan läsa i bibeln på kvällen före jag sover. Det är en prioritering som man får göra. Det finns många andra sätt också, men ta gärna hjälp av mina tips och ge mig egna tips på hur man kan sätta Gud först.
2012: I slutet av 2012 så började jag en bibelläsningsplan i bibelappen You Version. Den påminner mig om att läsa i bibeln och jag gör vad jag kan för att inte hamna på fel dag. Missar jag att läsa någon dag så får jag läsa fler dagar senare. Målet är att ta mig igenom hela bibeln på ett år. Jag brukar ofta läsa i bibeln på lunchen på jobbet för när jag har ätit klart så går det bra att sitta och läsa en stund.
2014: Jag skriver en del på internet för att fler ska få lära känna den Jesus som jag känner. Jag har även skapat en blogg för andra kristna bloggare för att samla så många som möjligt på samma plats. Jag spelar kristna sånger på gitarr eller piano och gillar att sjunga. Jag har blivit bättre på att våga be och sjunga med andra människor. Tidigare gjorde jag det ofta i ensamhet för att jag var rädd för vad andra skulle tycka och tänka.
2015: Jag har en egen blogg för bibelord och jag fortsätter att be, sjunga och läsa i bibeln. 

Inga kommentarer: