30 december 2015

Julandakt

Jesus Underbara Liv


Jag passar på att dela en underbar andakt från 2012


Julandakt från KRIK:

OMG d e jul!:) d e ju 7kt cool m sms-språk, mn f1 svårt ju! lol!XD

Vi har idag blivit experter på att förkorta ord och använda tecken i språket, eller ja, jag kanske inte räknas som expert men jag försökte iaf!:)

Vi skriver ju ibland helt galna sammansättningar av tecken och förkortningar för att förmedla känslor och vad vi egentligen menar med det vi skriver. Att skriva "7kt!:)" eller "7kt:(" förmedlar ju lite olika saker.. Ibland stöter man på förkortningar som vi tolkar på lite olika sätt, så som "vgd". Några äldre personer var övertygade om att det betydde "var god dröj", som är vanligt att höra i en del telefonköer. Men jag vet inte om det är så många ungdomar som skriver "var god dröj" till varandra? Vgd kanske hellre står för: "Vad gör du?" när det skrivs i ett sms?:D

Jag tror även att ordet JUL är något som vi tolkar på olika sätt. Vissa tänker bara på julklappar och att äta god mat. Men tänk om JUL kan läsas som en förkortning, vad skulle den förkortningen kunna vara? Jag tänker att JUL kan betyda: Jesus Underbara Liv! För julen handlar om det. Vi firar Jesus underbara liv. Varenda julfest är ju egentligen ett födelsedagskalas för Jesus. Han föddes under denna tiden för ca 2000 år sedan, och ända sedan dess har man firat denna stora händelse. Jesus underbara liv innebär att han kom till jorden för vår skull, "inte för att döma världen utan för att världen skulle räddas genom honom" - Joh 3:17. Julen är starten på Guds stora räddningsinsats för hela världen. Tänk att det började genom ett litet barn. Gud är så häftig. Det minsta ska bli störst, den sista ska bli först! Så motsägelsefullt i våra ögon, men så rätt i Guds ögon. Vänner, tänk på detta i jul, det handlar om Jesus. Låt oss fira hans födelsedag på riktigt goda, mysiga och kärleksutgivande sätt!

/Peter Haaland Svensson, KRIK-kontoret

Inga kommentarer: