27 mars 2017

Vad kan vi göra för världen?Jag har läst en bok som heter kärlekens revolution och jag tänkte dela lite tankar från den. Jag börjar med lite information om världen.
Enligt boken så dör 30 000 barn i dag på grund av fattigdom. Det betyder att ca: 210 000 barn dör varje vecka. Av världens 2,2 miljarder barn saknar 640 miljoner ordentligt tak över huvudet, 400 miljoner är utan rent vatten och 270 miljoner saknar tillgång till all slags medicinsk vård.

Hm... Varför skriver jag detta? Jo, det är för att försöka förstå hur bra vi har det här i Sverige och för att få oss att förstå vad vi kan göra för världen.

På många platser letar personer efter mat bland soporna. I det här exemplet var det i Kambodja. De letar mat och saker att sälja. Barnen är på soptippen på natten och letar med lampor för att hitta bästa skräpet.

Tänk vad bra de flesta här i Sverige har det som kan äta mat varje dag och inte behöver gräva i soporna. Ibland borde vi nog tänka mer på vad vi äter. Tänk dig att du befinner dig i samma situation. Du får slut på pengar och tvingas leta bland sopor efter mat. Skulle du klara dig? Nu har du säkert någon vän som skulle hjälpa dig, men tänk om alla hade det lika illa.

Vi kan hjälpa människor. Nu kommer två sätt, men ett är bättre.
1. I första exemplet så är det en person som ser många som köar efter bröd för dagen. Personen går fram till de som köar och ger dem traktat.
Vad händer? Jo, en säger:
-Det är fina ord, men de fyller inte våra magar som svälter.
2. Självklart ska vi berätta om Jesus, men inte bara det. Vi borde försöka vara mer lik Jesus. Jesus predikade goda nyheter, men han gick även omkring och gjorde gott och helade alla som hade det svårt.

För oss är det inte så svårt. Vi behöver bara prata om vår tro och Guds kärlek.

Nu kommer jag in på något som jag hörde 2012 på Elim.
Kanske måste vi investera tid, pengar, kraft eller ägodelar - det kommer att kosta.

Kan du inte vara på plats och hjälpa till så kanske du kan skicka pengar till dem.

Inga kommentarer: