16 januari 2017

Bullemi och självmordstankar


Ett inlägg hämtat från 2011: 

Idag har jag läst i boken kärlekens revolution och idag stod det om en tjej som inte hade det speciellt bra. Det är säkert många som känner igen sig. Hon satt ofta på café och fikade för sig själv för att hon inte hade några kompisar. Hemma så drack föräldrarna alkohol. Själv så höll hon på med både droger och alkohol. När hon var på sitt café så kollade hon på de som gick till och från kyrkan och en dag beslutade hon sig för att gå till kyrkan. Hon gömde sig i mängden för att inte bli uttittad, men hennes 3 hårfärger samt klädsel gjorde att hon blev uttittad. Hon blev inte ens välkomnad och när hon gick så fick hon höra att man inte klär sig så. Detta gjorde att hon inte kände att någon brydde sig om henne och hon kom i självmordstankar. Före detta så åt hon bra, men ibland för mycket och för att inte bli tjock så spydde hon upp det.
En dag sa hennes mor att hon inte skulle få tårta för att hon redan var så tjock och då blev det för mycket för henne och hon funderade på självmord eller kyrkbesök.

Vad vill jag säga med det här? 
Jo, jag vill säga att det är enormt viktigt att vi ser de som är nya och kommer till kyrkan. Det är viktigt att vi hejar på dem och bryr oss. Om inte så vet vi inte vad som kan hända. Jag vill också säga att Gud älskar dig för den du är!


Inga kommentarer: