21 mars 2017

Gör saker och belöna dig själv


I exemplet i boken så är det en kille som har så mycket jobb att han inte kan äta med en kompis på lunchen. Det är en rapport som han tycker tar så lång tid att få klar. När han väl ändrade lite så gick det vägen för honom. Han gillade kaffe och därför drack han alltid en kopp kaffe före han åkte på jobbet. När han väl kom till jobbet så började han att skriva rapporten och så fort han blev klar så fick han en kopp kaffe. Det enda som krävdes var att han skulle ha något att se fram emot. I hans fall så var det kaffe, men för dig kanske det är något annat.

Nästa exempel är en person som ofta jobbar över och när personen åker hem tar den med sig jobbet hem. Nästan hela lördagen används till att jobba och söndagen används till tvätt, städning och shopping. På måndagen är personen därför ofta trött. Det som saknades för den här personen var vila. Eftersom personen var för trött så kunde den inte jobba 100 procent och därför fanns det jobb kvar. Det som förväntades av personen blev inte klart. När personen sedan skrev dagbok upptäckte den att det inte fanns tillräckligt med tid för barnen. Även den här personen hade något att se fram emot. Den ville få träffa barnen mer.

Det personen förändrade var att den slutade tidigare på jobbet och valde att jobba över endast en timme hemma om det krävdes. Personen har några tips till dig.
Här kommer tipsen:
1.Sätt upp mål
2.Jobba hårt
3.Unna dig en rolig belöning.

Det är viktigt att hitta balansen mellan arbete och fritid.

Inga kommentarer: